Sushi Blog

Typy Sushi – Aké sushi to vlastne jeme II.

Predstavujeme ďalšie originálne tváre sushi rovnako chutné ako maki, nigiri či temaki.

Oshisushi

Niečo ako „stlačené sushi“. Robí sa v drevenom alebo plastovom válove „oshibako“, kam sa najskôr dá náplň, ktorá má byť navrchu a potom ryža. Všetko sa stlačí, vyklopí a potom nareže na jednotlivé sústa. Je špecialitou hlavne v japonskej Osake.

Chirashisushi


Foto Wikipedia.

„Nasypané sushi“ – doslovne. Miska ryže, do ktorej Japonci primiešavajú ostatné ingrediencie, pretože je to jednoduché a rýchle. Jedia ho počas Sviatku bábik, ktorý oslavujú každoročne v marci.

Naresushi

Pôvodná forma sushi, z ktorej sa vyvinula táto pochúťka, ako ju poznáme dnes. Ide o nasolenú konzervovanú rybu, ktorá sa pripravuje v sudoch prekladaním vrstiev ryby a ryže. Ryba tam takto môže byť naložená aj rok. Na západe sa s naresushi asi nestretnete, pretože našincom moc „nevonia“.

Temarisushi

Je vhodné najmä pre neskúsených, ktorí s domáckou výrobou sushi len začínajú. Ryba s ryžou sa totiž len jednoducho stlačí do guličky.

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku