Sushi Blog

Tuniak a Sushi

Jednou z mojich najobľúbenejších sushi variácií je sashimi z tuniaka ale napríklad aj steak z tuniaka.

NOVÉ: recept na tuniakové MANGO sashimi

Najčastejšie jeme mäso z tuniaka žltoplutvého.

Vždy treba skontrolovať či je farba mäsa jasná, žiarivo červená a najmä či má čerstvú vôňu. Vyhnite sa tuniakovi, ktorý je hnedastej farby alebo má dúhový odtieň.

Tuniak po japonsky maguro je drahší ako losos. Kilo môže stáť až 600 korún.

Ak už sa ním v obchode poctíte, tak dbajte nato, aby ste z neho odstránili tmavú časť mäsa, ktoré z času na čas býva na jednej zo strán ryby. Po uvarení býva totiž horké.

Ak máte obavy, že surové maguro sashimi alebo kúsky tuniaka zrolované v maki si nevychutnáte, dajte ich (tie obavy) pokojne bokom.

Tuniak je delikatesa.

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku