Sushi Blog

Švajčiarske maki? - Losos v štrúdli

Namiesto riasy nori bol losos – najtypickejšia ingrediencia maki sushi – obalený v ceste so syrovými okrajmi. Aj preto návšteva Zürichu na Sushiblog zapôsobila. Popri tradičných miestnych špecialít fondue či kebabov sa tam nájdu aj ľudia s fantáziou ako kuchár Guido Nater.

Okrem kebabov a fondu reštaurácií sme míňali aj kórejské a japonské reštaurácie či sushi bary. Tentoraz však najviac dokázala ulahodiť lososová štrúdľa…

Toľká dekadencia. Drahocennú rybu uloziť do cesta so syrovými okrajmi.

“Zapiecť asi na desať minút,” hrdo sa medzi fúzy usmieva kuchár Guido Nater patrične hrdý na svoj recept.


Autor receptu na lachs strudel, Švajčiar Guido Nater.

Lososový filet este pred pečením rozdeľte bylinami. V prvom rade však kôprom, čerstvým, ktorý krásne vonia.


lososová štrudla v plnej kráse.

Ak by niekto čakal, že Švajčiarsko je krajina voľkajúca si len v silne aromatickom tečúcom syre fondu tak je na omyle – majú radi aj ryby a uznajte, že losos v ceste so syrom a bylinkami je celkom dobrý, hoci nie lacný nápad.

Svedčila o tom aj cena – 12.40 švajčiarskych frankov, hoci vo výklade bolo sympatickejších 5.50 CHF. Žiaľ, bolo to na váhu, ale neoľutovali sme. Výdatná pochúťka, aj zasýti…

Pestrá paleta lososov rôznych chutí a spôsobov bola pastvou aj pre oči nielen lačný krk :-).

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku