Sushi Blog

Sushiblog recept: Tuniakové mango sashimi

Sashimi je japonská delikatesa z čerstvých morských rýb alebo darov mora. Skúste si ju pripraviť s trochou exotiky. Vášmu sashimi ju dodá napríklad chuť manga, pomarančovej šťavy a rukoly.

Ingrediencie:

Šálka čerstvej šťavy z pomaranča
Nakrajáný čerstvý zázvor
1 a pol šálky pretlačeného manga
2 čajové lyžičky oleja z hroznových jadierok (môže byť aj olivový)
Soľ a čierne korenie na dochutenie
Pol kila tuniaka
Za hrsť umytých a osušených listov aruguly (rukola).


Na fotografii je tuniakové mango sashimi, ktoré pripravujú v jednej z manhattanských reštaurácií. Okrem tuniaka ho tamojší sushi majster doplnil o surové kúsky mečúňa morského.

Postup

Do malej panvice nalejte pomarančovú šťavu. Pridajte zázvor a pretlačené mango. Povarte na strednom ohni.

Zmes nalejte do mixéra a rozmixujte ju na jemno. Pridajte do nej olej, aby bola hutnejšou. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Nakrájajte tuniaka na približne 4 cm dlhé, 2,5 cm široké a 0,8 cm hrubé plátky (ako však vidno na fotografii, nič sa nestane, keď rybu nakrájate na kocky) a dajte ich do stredu taniera, v ktorom plánujete mango sashimi podávať.

Ozdobte plátky tuniaka rukolou.

Polejte ich mangovou polevou, ktorú ste si vyšľahali a pridať môžete aj zvyšok čerstvého pretlačeného manga.

sashimi

Viac o sashimi (napríklad aj to ako ho krájať) sa dozviete z tohto videa

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

  1. Janka Tarajka :: 28. január 2008

    tuniak a mango? mmm, a este k tomu surovy tuniak. heh. Ludia dnes fakt zjedia vsetko :}

  2. mia mafia :: 28. január 2008

    juuuj, fruity juicy mangos, to ja raaad… ;-)

  3. Torro :: 28. január 2008

    Mango da tuniakovy šmak ak maso nie je z tých mastnejsich.. Velmi osviezujuce a lahke jedlo.

  4. Dafne :: 28. január 2008

    Lososove sashimi alebo maki mi chuti viac ako tuniakove, ale tuto kombinaciu som este neskusala. Robia nieco take v niektorom zo sushibarov?

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku