Sushi Blog

Sushi je ako bageta, aj s tamago

Bagety sú väčšinou vždy niečím plnené a podobne je to aj so sushi. To čo si do sushi dáte, závisí od vašej fantázie. Tu je niekoľko tipov. A okrem toho aj recept na špeciálnu omeletu Tamago do sushi, na ktorej si zaiste pochutíte.

Plnky pre nigiri sushi

- plátok surového rybieho mäsa (tuniak, losos, platesa aj iné)

- plátok údeného lososa

- plátok uvareného hovädzieho jazyku

- plátok smaženej slaniny, šunky

- surová alebo varená kreveta, známa aj ako ebi.

Plnky do maki sushi

- plátky omelety Tamago (môžete použiť aj na nigiri)


foto via

recept na špeciálnu sushi omeletu Tamago:
4 až 6 vajec zmiešajte, pridajte 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice saké na varenie alebo aj na pitie a 4 polievkové lyžice cukru. Spolu to zmiešajte.

Zmes vajíčok vylejete na panvicu a vyrobte placku. Z placky sa dajú vyrezávať kvádre na nigiri sushi alebo pásiky do maki sushi.

Na videu uvidíte prípravu omelety pre nigiri. Aby na kvádri ryža držala, obviažte ju riasou nori.

Ďalšia tvár chutného vajíčkového sushi

foto via

ďalšie tipy na plnky

- klasika surový losos, tuniak, platesa atď…

- mletý tuniak (pokiaľ používame konzervovaného, tak ho zbavíme oleja / vlastnej šťavy)

- plátky varenej mrkvy alebo bôbu

- špargľa+údené mäsko, šunka (napr. v Rozadol sushi bare)

- plátky z krabích tyčiniek (surimi)

- plátky avokáda

- lyžička kaviáru na vrch jedného kúsku

- bryndza s cibuľkou (Slovenské maki Masahika a Oľgy Belešovej)..

Inšpirovali sme vás?

Použite vlastnú fantáziu. Tak ako do bagety aj do maki sushi či na nigiri sushi môžete použiť čokoľvek… Tak neváhajte a napíšte nám, akú plnku do sushi používate vy.

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku