Sushi Blog

Sushi brunch s pridanou hodnotou

Od prvej porevolučnej domácej pizze, pripravenej z koláčového cesta a nadšenia z prvých fastfoodových reštaurácií, ktorých návšteva bola „za odmenu“, ubehol už nejaký ten čas.


foto Moshimoshi

Slováci aj v gastro svete vychádzajú z pomyselných dreveníc, odkladajú vyrezávané lyžice alebo obaly od hamburgerov a rozhliadajú sa po novom, sviežom, chutnom a našťastie
aj zdravom jedle. Vždy ma poteší, keď na jedálnom lístku objavím novú kombináciu, keď netuším, čo sa pod názvom skrýva alebo dostanem možnosť ochutnať jedlo, ktoré poznám
iba z obrazovky. Ako som sa nedávno presvedčila, tento druh nadšenia sa netýka len mňa.

Tím z bratislavského sushi bistra Moshimoshi v spolupráci so značkou Jem iné ponúkli atraktívnu letnú alternatívu. Bol ňou nedeľný brunch, organizovaný populárnou formou „all-you-can-eat“. Inak povedané, zaplatíte jednotnú sumu a jete, koľko vládzete. Ako oficiálni slovenskí zástupcovia stravovacej revolúcie Food Revolution Foundation – iniciatívy známeho Jamieho Olivera – ponúkli na brunchi nielen netradičné menu, ale aj akúsi formu osvety o málo známych možnostiach a formách zdravého stravovania.

Tešila som sa na sushi, rezance a nové ázijské prekvapenia, ale organizátori ma schladili hneď z príchodu – melónovým gazpachom. Okrem klasických jedál, ktoré by ste od sushibaru
očakávali, sa na menu objavili skutočne nepredvídateľné novinky. Od waldorfského šalátu so stonkovým zelerom a mandľami, španielskych cibuľových koláčov, zázvorovej limonády
s uhorkou, až po olivový koláč so sardinkami som vyskúšala skoro všetko. Ovocné šaláty, ríbezľový koláč, teriyaki kuracie špízy a falafel nahradili nedeľnú klasiku zo slovenských
tanierov.


foto Moshimoshi

Nejedna stará mama v ten deň rodine pravdepodobne dupľovane nakladala slepačí vývar, pečené kurča, ryžu a kompót. Na pulte brunchu však pribúdalo každú chvíľu niečo nové – nie len ako dovtedy neservírovaná novinka, ale aj ako nová, neznáma chuť pre zvedavých návštevníkov. A tí sa v príjemnom prostredí vnútorného nádvoria obkoleseného pavlačou nenechali dlho ponúkať a postupne vyprázdnili všetky podnosy, misy a taniere.

Ako takmer všetky odvetvia, aj gastronómia podlieha móde a práve podujatia ako tento nedeľný brunch sú akýmisi módnymi prehliadkami vo svete chutí. Dozviete sa, čo letí a vaše
chuťové i čuchové bunky sa skutočne pokochajú. Na rozdiel od skvostov z parížskych či newyorských mól, sú našťastie tieto kúsky cenovo dostupné a môžete si ich dovoliť aj keď nevážite 40 kíl vrátane topánok.

napísala pre vás Dominika

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku