Sushi Blog

Sladké vysmážané tofu a pritom stále sushi

Ďalší tip, resp. recept na sushi od Moniky, ktorá pobývala v krajine vychádzajúceho Slnka. Spravte si pre zmenu Inari sushi. Pre jeho prípravu budete musieť navštíviť váš obľúbený ázijský obchod.

Na prípravu tohto druhu sushi totiž potrebujeme aburaage.

Aburaage sú podľa Moniky sladké vysmážané vrecká vyrobené z tofu. Tofu sa nakrája na tenké plátky a potom sa vypraží najskôr pri 110-120 °C potom pri 180-200 °C.


Inari sushi v plnej kráse. via

“Aburaage sa dá kúpiť aj u nás a pripravené. To je väčšinou balené ako obdĺžniky veľkosti približne 7×5 cm v nejakej šťave. Keď balenie (občas býva aj konzerva) otvoríme, šťavu odlejeme,” radí Monika.


Na Slovensku kupované.

Plátok vyberieme a veľmi opatrne nájdeme miesto, kde je narezaný a otvoríme ho ako vrecka. Do vnútra opatrne vkladáme ryžu až kým nie je vrecko naplnené.

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

  1. tofinka :: 7. apríl 2008

    ta prva fotka, to vyzera ako vceli plast. posobi to na mna hriesne nezdravo napriek tomu ze je to teda tofu…

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku