Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/danilov/sushiblog.sk/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Recept na sushi od japonského "Pražáka" | Sushi Blog

Sushi Blog

Recept na sushi od japonského "Pražáka"

Tomio Okamura. Japonec žijúci svoj americký sen v Prahe nedávno na svojom blogu ponúkol jednoduchý návod na prípravu sushi doma. Skúsme si teda nechať poradiť od “rodeného Japonca.”

Podnikateľ v cestovnom ruchu má mamu Češku. Istý čas pobudol aj v detskom domove. Začínal predajom popcornu v japonskom kine. Okamuru dnes považujú za človeka, ktorý spája japonskú kultúru s českou.

Jeho cestovná kancelária totiž ročne do Česka dovezie 3 percentá (120 000) zo všetkých zahraničných turistov. Aj preto sa mu dostalo veľkej pocty, keď Tomia Okamuru prijal japonský cisár.

Pán Okamura súhlasil so zverejnením svojho receptu (návodu na sushi) na Sushiblogu.

,,Skúste si sushi urobiť doma,” vyzýva priaznivcov tejto ázijskej delikatesy Tomio Okamura.

*Okamura tvrdí, že po (sushi) suši sa nepriberá, sushi perfektne vyzerá a hoci sa nejedná o teplé jedlo, výborne sa hodí za každého počasia.

,,Sushi sa stalo módou na celom svete. Aj v Česku sa stalo trendom celebrít, ako aj priaznivcov obyčajnej zdravej výživy.“

Tomio Okamura sa ako ,,rodený Japonec,, rozhodol napísať jednoduchý návod na jeho prípravu. Zkúsiť ho môže naozaj každý z vás!

Ingrediencie:

1 kg japonskej ryže ( prirodzene po uvarení lepí)
10 listov sušenej riasy nori
1 tuba chrenu wasabi
1 sáčok ryžového suši (sushi) octu
1 sáčok nakladaného zázvoru.
japonská sojová omáčka ( napr. Kikkoman)
sezamové semienka
1 uhorka
Surový tuniak alebo tuniak v konzerve
Krabie tyčinky atď.

Pracovné pomôcky:

Hrniec na uvarenie ryže, bambusová rohožka, doska na krájanie, väčší nôž, tanier.

Postup:

Ryžu uvaríme rovnako ako slovenskú, len nesolíme a ani inak nedochucujeme.

Horúcu uvarenú ryžu premiešame s ryžovým sushi (suši) octom, tak aby bola ochutená len veľmi jemne.

Na bambusovú rohožku položíme plátok sušenej morskej riasy nori a potom na ňu približne uprostred po celej šírke vlhkými prstami, aby sa nám neprilepila k rukám, rozprestrieme a utlačíme ryžu.

Na šírku jemne potrieme chrenom wasabi a pozdĺž uložíme na prúžky nakrájanú uhorku alebo krabie tyčinky a pod.

Komu chutí, môže si posypať trošku sezamovými semienkami,.

Potom rohožku zabalíme a trochu utlačíme a tým vznikne valček ryže obalený riasou nori.

Riasu v žiadnom prípade nenamáčajte, zalepí sa prirodzene, keď budete rohožku rolovať.

Odkrojíme okraje na oboch stranách a tento valček ostrým nožom nakrájame na menšie valčeky (rolky). Dáme na tanier a môžeme začať jesť.

Každý kúsok maki sushi (suši) si len trošku omočíme v sójovej omáčke a jeme. Čím viac druhov náplne si urobíte, tým bude jedlo aj jedenie zábavnejšie.

Sústa zajedajte nakladaným zázvorom (až pri práznych ústach!), aby sa nám prečistila chuť v ústach pred ďalším kúskom.

Tomio Okamura vám praje dobrú chuť..

Kto je TOMIO OKAMURA

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

  1. Tomas :: 30. január 2008

    Tomio to je tomaš nie? No super tomi. som rad ze sa ti dari. Ja by som chcel vozit do Japonska Slovakov.

  2. Tawai :: 30. január 2008

    A my zase mame Masahika Chirakiho, ktory robi skvele sushi a hra v divadle gunagu

  3. Ični Sanči z Prešporka :: 1. september 2008

    vdaka, nebolo to zlé na Japonca :-))

  4. Yuki :) :: 24. máj 2009

    Tomas- ked ich raz budes vozit, daj vediet:) pojdem aj ja:D
    a vdaka za recept :)

  5. mil mil :: 7. máj 2010

    :)

  6. Mirka :: 14. január 2012

    Dakujem za recept.sushi bolo výborne,riadne sme si zamlsali:)

  7. vibramget :: 14. marec 2012

    It can help you walk in a correct posture, and the five toes can also feel the body’s action trends, and make adjustment to keep proper walking posture. Further more, the model of the shoes can, somehow, avoid backache and other diseases because of incorrect postures.

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku