Sushi Blog

Olympijská Kórea v METRO priniesla aj skvelý recept Vojta Artza na pochúťku Japchae

Chute a vône kórejskej kuchyne doladili atmosféru v predajniach METRO po celom Slovensku. Veľkoobchod usporiadal pri príležitosti olympiády v Pchjongčchangu podujatie KOREA DAYS, ktoré trvalo od 16. do 21. februára 2018. Zákazníci METRO tak mohli ochutnať rôzne kórejské produkty a špeciality pripravené z nich.

Šéfkuchár METRO Vojto Artz s bohatými skúsenosťami v ázijskej gastronómii sa spolu s kolegom a členom svojho tímu Lukášom Guzmanom počas úvodných dní postarali o ozajstnú kuchársku show v kórejskom štýle. V predajniach v Ivanke pri Dunaji a Devínskej Novej Vsi pripravovali a záujemcom o degustáciu podávali inšpiratívne jedlá z kórejských produktov, dostupných v METRO, všetko pripravené naživo. Jeden z hlavných receptov bol JAPCHE – rezance zo sladkých zemiakov, zeleniny a hovädzieho mäsa. Ďalej si zákazníci mohli vychutnať Freed Shrims – smažené krevety s ponzu, ale aj hovädzie Bulgogi.

„Rozmanitosť chutí a vôní, to je to, čím sa jednoznačne môže popýšiť či už ázijská kuchyňa celkovo, ale špeciálne práve tá kórejská. Našou motiváciou usporiadať podujatie KOREA DAYS bolo ukázať slovenským zákazníkom pestrosť tejto gastronómie a naladiť sa na tóny olympijskej Kórey,“ poznamenal Martin Krajčovič, PR manažér a hovorca spoločnosti METRO Slovensko.
V predajniach METRO v ostatných regiónoch Slovenska (Nitra, Žilina, Zvolen, Košice) sa zákazníkom venovali šarmantné hostesky a promotéri s ázijským pôvodom, ktorí ponúkali ochutnávku kórejských produktov. Lákadlom bolo koleso šťastia, pričom každý zákazník dostal šancu zatočiť si ním až tri krát. V prípade výhry získal niektorý z produktov kórejského sortimentu METRO.
Pozrite si aj: https://youtu.be/0gF9VVA9j6M

Recept od Vojta Artza na JAPCHAE – rezance zo sladkých zemiakov so zeleninou

Suroviny:
Rezance zo sladkých zemiakov
Hovädzie mäso ( sviečkovica, roštenka, stehno)
Zelená paprika
Mrkva
Cibuľa
Huby shiitake ( sušené)
Sójová omáčka Jinganjang alebo Kikkoman
Sezamový olej
Sezam svetlý
Cesnak drvený alebo mletý sušený
Mirin – ryžové víno
Soľ- zvýrazňovač chuti ( glutaman)
Cukor trstinový
Korenie čierne mleté
Olej

Postup:

Rezance: Vložíme na 2 hodiny do studenej vody a scedíme. Pred podávaním ich vložíme na 3 minúty do vriacej vody a potom scedíme.
Mäso: Nakrájame na veľmi tenké rezančeky, pridáme sójovú omáčku, cukor, mirin, cesnak, sezamový olej a korenie a necháme aspoň 15 minút marinovať. Namarinované hovädzie mäso spoločne s hubami shiitake restujeme na panvici pri vysokej teplote( PL 2:1:1:1/2: 1).
Zelenina: Zelenú papriku, mrkvu a cibuľu nakrájame na tenké rezančeky a každú zeleninu zvlášť restujeme na oleji.
Huby shiitake namočíme do teplej vody a potom nakrájame na rezančeky a osušíme. Následne pridáme sójovú omáčku, cukor, mletý cesnak a sezamový olej a necháme 15 minút marinovať( PL 1:1:1:1).
Finále: Do panvice dáme olej, sezamový olej, cukor, sójovú omáčku, sezam a štipku mletého korenia. Hneď ako zmes začne bublať, vložíme rezance, mäso a zeleninu a všetko spolu zľahka premiešame.
Komentár šéfkuchára: Na prípravu môžeme použiť rôzne druhy mäsa a plodov mora
(chobotnica, krevety, kalamáre, bravčové či kuracie mäso).

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku