Sushi Blog

Kimči, Kimbap a Singo v Poluse bodovali

Festival kórejských potravín, ktorý 7. decembra v Bratislave zorganizovala firma Korea foods (s prevádzkou Seoul Plaza na Bajkalskej ulici) mal u návštevníkov nákupného centra Polus úspech.

SINGO
Ak ste sa zastavili pri vchode do Polusu, mohli ste zadarmo ochutnať mimoriadne sladkú, šťavnatú a chrumkavú hrušku Singo. Má i liečivé účinky. Blahodárne pôsobí na horné dýchacie cesty či trávenie.


hrušky SINGO.

KIMBAP
Alebo taký Kimbap. Zjednodušene “kórejské sushi”. Najčastejšie sa ako náplň využíva zelenina, ale taktiež kimči či výborná palacinka z rybacej zmesi. Rozdiel oproti príprave je v ryži. Kórejci na ryžu nepoužívajú zálievku z octu, cukru a soli. Namiesto nej do ryže pridávajú sezamový olej a sezamové semiačka. Chuť je napriek tomu veľmi podobná so sushi, ale predsalen jemná zmena osvieži.


Kimbap (na tanieriku) je rovnocenná alternatíva k sushi.

KIMČI
Zdravá je aj pikantná kapusta Kimči. Je výborná samostatne, ako príloha k jedlu či len tak k pivu. Má viacero príchutí a naozaj štípe, pritom je však takisto veľmi zdravá.







Boli ste aj vy v pondelok v Poluse? Ak nie, tak nemusíte ľutovať. Festival kórejských potravín podľa organizátorov bude mať pokračovanie. Ak vás špeciality zaujali, nájdete ich po celý rok aj v obchode Seoul Plaza na Bajkalskej ulici…

viac foto nájdete v našej facebook fanúšikovskej skupine.

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku