Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/danilov/sushiblog.sk/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Jednoduchý a zaručený foto recept na Halászlé | Sushi Blog

Sushi Blog

Jednoduchý a zaručený foto recept na Halászlé

Máte radi miso polievku? My ju tiež milujeme :-) Ale niekedy môže byť polievka aj pikantná, zo sladkovodných rýb, chutiť úplne inak než tá japonská, ale zato vynikajúco – Halászlé. Vyskúšajte náš zaručený recept na Halászlé.


foto Sushiblog.sk

Ingrediencie

cca 4 l vody ( cca 10 porcií )
1 ks väčšieho kapra
3 kaprie hlavy, 1 chvost na vývar (varte aj s plutvami)
1 kg cibule
3 kápie
3 obyčajné papriky
1 paradajka
2 Pl mletej sladkej papriky
1 Pl mletej stiplavej papriky
1 Pl rasce
1 Pl majoranky
1 Pl rajčinového pretlaku
1 feferonka
300g zeleru
300g petrzlenu
2 mrkvy
soľ, čierne korenie
voliteľné: 1 alebo 2 kocky rybacieho bujónu len v prípade potreby. Ak nechcete mať halászlé prisladké, tak dajte menej koreňovej zeleniny, prípadne nepotierajte mäso čo pôjde do polievky sladkou mletou paprikou ani pretlakom. Už pri konzumácií použite nejaké “priostrovadlo”. Nechceme robiť reklamu, ale najlepšie sa nám osvedčilo pridať maďarskú čili pastu. Príliš nemiešajte, aby ste moc nerozvírili jemné rybacie mäsko.
Rada od rybárov: overená na vlastnej koži – mäsko z rybacích hláv chutí najlepšie, venujeme sa tomu priamo v recepte…

Presný, rýchly, jednoduchý foto postup na prípravu Halászlé najdete po krokoch na fotografiách na našej facebook fan page presne tu.


foto Sushiblog.sk

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku