Sushi Blog

Čo potrebujeme na prípravu sushi

Malé zhrnutie pre tých čo to chcú so sushi skúsiť. Niečo ako pomocný slovník od Moniky. Výrazy, ktoré Monika vo svojich receptoch používa nájdete práve tu, rovnako sa dozviete kde nakupuje ingrediencie.

Keď prelúskate tento zoznam, nájdete Monikine recepty, kde sa vám tieto “vysvetlivky” zídu…

ryža- sushi ryža sa predáva aj v Tescu, ale inak každý trochu špecializovaný obchod ju predáva.
nori – (na 1kg ryže stačí najviac 10 plátkov) je riasa, ktorá vyzerá ako zelený papier. Skladuje sa v suchu a podľa potreby sa dá strihať nožnicami. Kúpiť sa dá v Tescu alebo v špecializovanom obchode.
wasabi – japonský chren. Predáva sa ako pasta alebo prášok v Tescu alebo v špecializovanom obchode.
bambusové rohožky sa občas dajú kúpiť v Tescu alebo potom sa predávajú v špecializovanom obchode.
konbu – je druh riasy, ktorý sa predáva vysušený v tvrdších rolkách, ktoré sa po pridaní do vody rozvinú.
sushisu je to ochutený ryžový ocot, ktorý už ďalej netreba dochucovať. Občas som ho videla predávať aj v Tescu alebo v Albertovi.
aburaage – sladké vrecko vyrobené z tofu. Videla som to zatial predávať len na Bajkalskej v Seoul Plaza. *sójová omáčka – býva ich viac druhov, najznámejšia je Kikkoman. Existuje aj špeciálna na sushi.
nakladaný zázvor (gari) nájdete väčšinou v sáčkoch v chladiacich boxoch. Má bielu farbu alebo je prenikavo ružový. Predáva sa len v špecializovaných obchodoch zatiaľ.
Saké je ryžové víno a hľadajte ho v špecializovanom obchode.

Monikine články:
Onigiri
Inari sushi
Konbu

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku