Sushi Blog

Ako si doma spraviť nigiri sushi

Recept na nigiri sushi. Pochádza z overeného zdroja – od Jakubáča.

Veľmi chutná pochúťka. Dá sa jesť rukami. Treba uchopiť medzi tri prsty, ukazovák zastrešuje ryžovú časť. Do sójovej omáčky s rozmiešaným wasabi namočíte len rybu a na dve zahryznutia skonzumujete…

Nigiri so surovými rybami

Na prípravu pre 4 osoby potrebujeme:

300g surovej ryby (tuniak, losos, krevety, atď,) alebo ich kombinácia
sushi ryžu
wasabi

1. Rybie mäso opláchneme, osušíme a dáme na chvíľu do mrazničky na ztuhnutie – pozor nemrazíme!

2. Ostrým nožom nakrájame rybie mäso na tenké plátky.

3. Zvlhčíme si dlane, aby sa na ne nelepila ryža a pripravenú ryžu vyformujeme do tvaru šišiek dĺžky 6 – 8 mm.

Nakoniec túto šišku trochu zvrchu zatlačíme dlaňou, aby dobre sedela na podložke.

4. Vrch šišky, alebo spodok plátku ryby jemne natrieme pastou wasabi.

5. Plátok ryby alebo krevety položíme na ryžu.

Takto pripravené nigiri poukladáme na misu (taniere). Podávame so sojovou omáčkou, nakladaným zázvorom a zeleným čajom.

Zdroj: jakubac

Sushi Blog majster


Pridať komentár!

  1. ehmo :: 22. február 2008

    nie je moc ohladuplne voci citatelom publikovat clanky vecer. dostal som pekelnu chut na sushi a ked vidim tie obrazky, ach :)
    som milovnikom sushi a vas blog je pre mna inspiraciou. bohuzial ma vzdy navnadi natolko, ze obetujem nemale peniaze na navstevu osaka sushibaru (moj oblubeny) kde si uzijem prijemnu navstevu. uz som si za tie sushi vychadzky mohol pomaly kupit auto :)

  2. Tomi :: 23. február 2008

    Mily Ehmo:-} dakujeme za poklonu. vasa priazen nas velmi tesi.. vela zdaru.

  3. juraj :: 5. marec 2008

    Osobne si myslim ze vyrabat sushi doma je urcite riziko,ktore si niekedy laici neuvedomuju a potom su z toho neprijemne zdravotne problemy.Treba vzdy vediet co kupujete,pretoze aj ta najkrajsia a najdrahsia ryba v akomkolvek hypermarkete moze znamenat ohrozenie vaseho zdravia.Tento clanok je velmi dobry len chcem poukazat na par zavaznych faktorov.Odporucam preto kupovat ryby vylucne v specializovanych obchodoch,kde mate na obale presne zaznacenu dobu balenia a dobu spotrebovania.Treba tiez vediet kolko nori rias je mozne za den skonzumovat…..jedna nori riasa je maximum!!!!Dufam ze som trosku prispel svojim postrehom k vasmu sushi kutilstvu:))inak zo sushi barov mam najradsej Rozadol a Kikaku…..

  4. popo :: 23. júl 2008

    juraj: ryby v dakom plastovom alebo inom obale by som nikdy nepouzil na sushi

    ryby treba nakupovat v obchode s rybami, kde chodi vela ludi a nakupuju tam aj restauracie

  5. Juraj :: 6. január 2010

    popo:Kedze sa nenachadzame v primorskej krajine,tak sa niekedy stane ze je urcity problem s donaskou cerstvych ryb…preto niekedy aj tieto alternativy su nutne,da sa velmi lahko cez obal zistit kedze je povacsine priesvitny v akom stave dana rybka je,je to vidiet na mase a celkovo na konsistencii aj ked na nu pozerame len cez obal…tymto chcem len povedat ze kazdy kto to chce doma skusit nech si uz kupi rybu kdekolvek a v akomkolvek baleni resp.na lade…mal by si najprv sam rozmysliet ci chce robit sushi alebo steak s citronovou omackou…inak na nakup ryb odporucam rakuskych alebo nemeckych dodavatelov…:)

POPULÁRNE ČLÁNKY

KATEGÓRIE

NAPÍSALI O NÁS

Sushi Blog na Facebooku